به گزارش خبرنگار مهر، دستور العمل اجرائی تأسیس و اداره بازارچه های دانشجویی در خوابگاهها بر اساس توافق محمود ملاباشی معاون دانشجویی وزیر علوم و محمدباقر خرمشاد معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم به مدت دو سال به صورت آزمایشی قابل اجراست.
گسترش و تعمیق فرهنگ گذران مطلوب اوقات فراغت در سطح خوابگاهها، توسعه فرهنگ کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری با هدف ایجاد تعامل و همکاری بین دانشجویان و فراهم شدن فرصتهای شغلی در زمینه کسب مهارتهای اجتماعی از اهداف دستورالعمل اجرایی بازارچه های دانشجویی در خوابگاههای دانشجویی مطرح شده است.
بر اساس دستور العمل اجرایی تأسیس و اداره بازارچه های دانشجویی در خوابگاهها، بازارچه دانشجویی مکانی در سطح هر خوابگاه است که در آن دستاوردها و تولیدات دانشجویی و ضرورتهای رفاهی اولیه معیشتی توسط دانشجویان عرضه می شود.
محصولات و خدمات قابل عرضه در بازارچه دانشجویی خوابگاهها
فروش دستاوردها و تولیدات دانشجویی از قبیل صنایع دستی، طراحی، گرافیک، خوشنویسی و ...، فروش کتاب، مجلات، مقالات و روزنامه (دست دوم)، فروش کالاهای مخصوص مناطق مختلف کشور توسط دانشجویان آن منطقه، تأسیس غرفه هایی کوچک به منظور ارائه مواد غذایی و غذاهای آماده، ایجاد واحد تایپ و تکثیر (پایان نامه، پروژه و غیره)، ایجاد واحد ترجمه (مقالات و موضوعات درسی)، ایجاد غرفه فروش البسه و پوشاک، فروش نرم افزارهای آموزشی و ایجاد واحد عکاسی (رایانه ای) از خدماتی است که بر اساس "دستورالعمل اجرائی تأسیس و اداره بازارچه های دانشجویی در خوابگاهها" می تواند ارائه شود.
تشکیل ستاد برگزاری بازارچه دانشجویی در خوابگاهها
بر اساس توافق معاونان دانشجویی و فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، ستاد توانمندسازی متشکل از مدیران امور خوابگاهها و یک یا دو تن از اعضای فعال دانشجویی تحت نظارت مستقیم مدیر امور دانشجویی برای راه اندازی بازارچه های دانشجویی در دانشگاهها تشکیل می شود.
حفظ شأن محیط خوابگاه در ضمن برگزاری بازارچه دانشجویی، تعیین مکان و زمان شروع و خاتمه بازارچه، ثبت نام از دانشجویان متقاضی برای شرکت در بازارچه و هماهنگی و برنامه ریزی به منظور مشخص نمودن کالاهای قابل عرضه از سوی دانشجویان از وظایف ستاد توانمندسازی است.
نظر شما